Indien een patiënt al heel lang pijn heeft en de oorzaak van de pijn niet meer gevonden wordt, of allerlei therapieën helpen niet (meer), dan ga ik een pijnanalyse doen om te kijken wat er nog wel mogelijk is en welke strategieën iemand kan gebruiken om een betere kwaliteit van leven te hebben.
Verder ga ik kijken wat iemand nog wel wil kunnen en wat daarvoor nodig is, zoals pijneducatie, zoeken naar waardevolle doelen, opbouwende conditie, inzicht geven in de werking van de hersenen en het zenuwstelsel, zodat pijn niet meer leidend is.
De pijn verminderen is niet meer het eerste doel, maar wel: hoe wordt mijn leven weer leuker. Omdat er dan een ander proces in de hersenen in werking treedt kan dat wel leiden tot minder pijn maar vooral: een betere kwaliteit van leven.
Ook mensen die in het verleden een revalidatietraject hebben gevolgd kunnen via de pijnanalyse weer geholpen worden waar ze even zijn vast gelopen.
Dit proces kan ook gebruikt worden voor mensen die nog niet naar een revalidatiecentrum kunnen of willen.
Indien je denkt: “is dit iets voor mij?”, dan kunnen we ook eerst 2-3 behandelingen doen om te kijken wat er zoal uit de analyse komt.