1-1-2023

Alle patiënten laten me weten als ze corona klachten hebben, dan maken we een andere afspraak, dit uit respect voor mensen die geen Corona infectie willen doormaken. Voorlopig stel ik het op prijs als mensen de handen met handalcohol reinigen, als ze in mijn praktijkruimte komen.

23-3-2022

De corona maatregelen zijn opgeheven door de overheid, in de praktijk handhaaf ik nog enkele regels. Alle patiënten laten me weten als ze corona klachten hebben. Er zijn nog steeds mensen die geen corona willen en die wil ik een veilige omgeving bieden. Voorlopig handhaaf ik het reinigen van de handen met handalcohol en een mondkapje opdoen als we in de praktijk dichter bij elkaar komen.

19-12-2021

De praktijk blijft gewoon open tijdens deze lockdown. Wegens vakantie is de praktijk gesloten van 24-12-2021 tot en met 7-1-2022.  De regels blijven hetzelfde als benoemd op 17-8-2020.

Indien u een bericht met me wil delen kan dat gewoon telefonisch op 040-2541971 of via mijn mail edieben.therapie@gmail.com

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond en beweeglijk 2022!!!

15-12-2020

De praktijk mag open blijven tijdens de lockdown. De praktijk is gesloten van 21 december tot en met 1 januari.

U kunt gewoon bellen 040-2541971 en het antwoordapparaat inspreken. Mailen mag ook naar edieben.therapie@gmail.com.

17-8-2020

Regels in de praktijk betreft Corona. 

 1. Neem altijd telefonisch contact op als u corona-klachten heeft, of twijfelt daarover, of als u in contact bent geweest met besmette mensen.
 2. Laat de buitendeur open staan bij binnenkomst.
 3. Gebruik flesje handalcohol in de wachtkamer.
 4. In de praktijk handhaven we 1,5 meter    
 5. Indien dat niet mogelijk is doen we mondkapjes voor en trek handschoenen aan.
 6. De behandeling duurt 30 minuten.
 7. Bij het verlaten van de praktijkruimte mag de praktijkdeur en buitendeur open blijven vanwege ventilatie, Het raam gaat dan ook open.
 8. Er is 5 minuten extra gepland tussen de behandelingen om te luchten en de praktijk hygiënisch te reinigen.

Hartelijk dank voor uw medewerking 

Eugenie

11-5-2020

Versoepeling beleid van VWS en RIVM: Patiënten mogen weer naar de praktijk komen, indien er een noodzaak is en de behandeling niet op afstand mogelijk is.

 1. Het blijft belangrijk dan mensen met corona-klachten thuis blijven (ook als familieleden klachten hebben)
 2. Kom niet te vroeg naar de praktijk, zodat de vorige patiënt de praktijk heeft kunnen verlaten, voordat u binnen komt.
 3. Iedereen ontsmet handen met handalcohol in de wachtkamer.
 4. We houden 1.5 meter afstand, waar mogelijk. Als het onmogelijk is, tref ik hygiënische maatregelen
 5.  Ik ontsmet de praktijk na het verlaten van de patiënt.

Op mijn Facebook pagina:”Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck van Eugenie Dieben”, staat een informatiefolder Veilig naar de Oefentherapeut over de maatregelen in de praktijk.

4-5-2020

U kan bellen (040-2541971) naar de praktijk om te kijken wat er mogelijk is voor u. Via videobellen is er veel mogelijk, dat is de afgelopen weken gebleken, tot tevredenheid van al die patiënten. U kan ook het contactformulier invullen op deze website, dan neem ik contact op met u.

De praktijk is alleen geopend voor behandeling van patiënten met ernstige klachten. Andere patiënten mag ik alleen behandelen middels videobellen.

 1. Via telefonisch contact stellen we samen de ernst van de klacht vast. Geen ernstige klachten, dan behandelen via videobellen
 2. Behandeling in de praktijk of aan huis, eerst vaststellen of patiënt/huisgenoten corona-gerelateerde klachten heeft.
 3. Zonder corona klachten dan is behandeling in de praktijk mogelijk met 1.5 meter afstand behouden en hygiënische maatregelen.
 4. Met corona klachten, dan thuisbehandeling met PBM=persoonlijke beschermings- materiaal.

Na 19 mei komen er weer nieuwe richtlijnen. Ik volg de richtlijnen opgesteld door mijn beroepsvereniging in samenwerking met RIVM, VWS en ZN (Zorgverzekeraars Nederland)

Op mijn Facebook-pagina: “Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck van Eugenie Dieben”, staat nieuwe informatie: infografic over thuiswerken en slapen. Like mijn pagina.

14-4-2020

Steeds meer patiënten hebben behoefte aan ondersteuning heb ik gemerkt. Laat het me weten. Via videobellen is behandeling mogelijk. Alle patiënten waren tevreden met het resultaat. Wacht niet met contact opnemen (bellen, mailen) als je klachten niet vanzelf weggaan. Je bent nog steeds onder mijn behandeling en ik zal doen wat ik kan, om je te helpen, om de klachten te verminderen.

Op mijn Facebook-pagina: “Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck van Eugenie Dieben”  zet ik artikelen die interessant zijn. Vandaag onder andere: wat kan je doen om uit een coronadip te komen.

30-3-2020

Document beschikbaar over: Goed slapen in Corona tijd voor zorgmedewerkers.

Als je het contactformulier op deze website invult en je mailadres opgeeft bij bericht stuur ik je het document op. Geef dit door aan  verpleegkundigen, schoonmakers, voedingsdeskundigen en artsen. Als Oefentherapeut Mensendieck, gespecialiseerd in slaap, wil ik de verpleegsters, voedingsdeskundigen, artsen en schoonmakers ondersteunen om hun zware werk te kunnen volhouden.

23-3-2020

Helaas mag ik geen patiënten meer behandelen in mijn praktijk.

Wel kan ik u telefonisch of via een videoconsult begeleiden. Ik streef ernaar om mijn patiënten gedurende deze vreemde periode toch te begeleiden.

U kan gewoon contact met me opnemen met vragen door in te spreken op mijn antwoordapparaat, via mijn mailadres edieben.therapie@gmail.com of via het contactformulier op deze website.

Indien de huisarts het wel noodzakelijk vindt, kan er in overleg wel behandeling in de praktijk plaats vinden. Ook bij terugval van ernstige klachten, moet de huisarts toestemming geven voor behandeling in de praktijk. Bel me even, dan overleggen we even hierover.

20-3-2020

Zoals u begrijpt gebruik ik de regels van het RIVM.

We houden 1.5 meter afstand. We houden ons aan de hygiëne maatregelen. U mag niet binnen met hoestje, verkoudheid of koorts.

Ik plan afspraken in met een pauze tussen de patiënten, zodat die elkaar niet tegenkomen en ik ondertussen de praktijk hygiënisch kan reinigen en luchten.

Er is een mogelijkheid tot videobellen. Bel of mail me en we maken een afspraak via een beveiligde link.

Op deze manier hoop ik iedereen toch een beetje te kunnen bijstaan in deze vreemde tijd.