Oefentherapie Mensendieck is een erkende paramedische behandelmethode, gericht op het inzicht krijgen in en bewust maken van uw houding en beweging in relatie tot uw klachten of ziekte. Met behulp van oefeningen op maat, die u in het dagelijks leven eenvoudig kunt toepassen, leert u uw eigen lijf beter kennen en gebruiken, zodat je kan voorkomen dat klachten terugkeren. Bovendien kijk ik naar de mens als totaal.

WERKWIJZE
U heeft op eigen initiatief besloten dat oefentherapie bij u past. Of u heeft een verwijzing via uw huisarts, specilaist of bedrijfsarts gekregen, dan kunt u zich telefonisch of per e-mail aanmelden en dan maak ik een afspraak met u.

Intake en onderzoek
Er vindt er een gesprek plaats over uw klachten en de invloed van de klachten op uw dagelijks leven. Bovendien worden uw wensen besproken. Wat wilt u met de therapie bereiken. Daarna volgt een uitgebreid houding- en bewegingsonderzoek.

Behandeling
Tijdens de behandeling krijgt u houding- en beweegadviezen welke ondersteund worden door oefeningen. Oefentherapie Mensendieck is een methode waar je zelf actief bent. Dat betekent toepassen van de nieuwe kennis over houding en beweging en indien nodig eenvoudige oefeningen op maat: het verbeteren van beweeglijkheid, spierkracht, stabilisatie, spierspanning, co├Ârdinatie en ademhalings- of ontspanningsoefeningen. Om een sneller herstel te bevorderen kan gebruik gemaakt worden van ondersteunende behandeltechnieken zoals arthrokinetische mobilisatie (klik hier voor meer info), baltherapie of triggerpoints.