Ik ben Eugenie Dieben en ben sinds 1986 Oefentherapeut Mensendieck. In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld op diverse ziektebeelden. Mijn interesse is altijd breed gebleven, omdat dat mijn vak juist interessant houdt. Bij elke nieuwe patiënt die mijn praktijk binnen stapt ben ik nieuwsgierig en benieuwd wat er achter de persoon en de klacht zit. Waarom het niet meer lukt om zelf de regie te hebben over je eigen lijf.

Het is zo mooi om samen met de patiënt te puzzelen wat hen het beste helpt, om beter met het eigen lichaam om te gaan. Iedere patiënt is uniek en het is steeds opnieuw boeiend om erachter te komen wat is er de oorzaak van, dat er klachten zijn ontstaan. Het is een soort van speurtocht, die de patiënt inzicht geeft in de anatomie van het lichaam en ook vaak de invloed van de hersenen (het denken, de stress) op je eigen klachten.